Friday, 29 May 2015

Tips Backpacker Ke Korea (Persediaan)

As Backpacking Korea will be our first ever backpacking trip to other country, intense research is needed. Even though the saying goes " The best plan is not to plan", that is not our best bet for this trip. So, this post will try to list out what & where we got our information for this trip.

Korea at night

1) Blog 
One of the best blog for a budget travel is http://budgettravel2korea.blogspot.com/.

2) Jeju 
If you going to Jeju, make sure you read this Jeju Tourism Organization Travel Blog http://jejutourism.wordpress.com/

3) Kupon 
Looking for coupon? They got everything here from food, entertainment, shopping, beauty and many more coupon! Just go here  http://vkc.or.kr/en/ and click Special Offer

4) KTO  
This Korea Tourism Organization website is great. They even held Travel Seminar at Korea Plaza, KL where you can get many information on how to plan your itinerary. Besides, they got free coupon and maps too.

Oh ye, kalau di Seoul nanti, boleh terus pergi ke Head Quarters KTO dan boleh tanya soalan, dapatkan kupon, map dll kat sana. Boleh klik sini untuk baca kisah ke KTO.

5) Kupon Lagi 
More information and voucher to be print here di Visit Korea.

6) Everland 
This is where we got our discounted Everland ticket  di Cosmojin.  It's cheaper than Everland discounted ticket for foreigner. We just bought the ticket. Didn't buy any tour package ( coz it's no fun then..haha). They also sell other tickets, check them out. Kisah pengalaman Everland kami disini

7) Tiket KTX 
KTX tiket boleh beli kat sini Korail.
Paling awal, sebulan sebelum tarikh boleh book. Takpun, beli je kat stesen sana, cuma pastikan korang nak naik train pukul berapa sebab dia ikut schedule.

8) Itineari 
Nak cari idea tempat menarik yang boleh dikunjungi boleh tengok sini  KBS Travel Itinerary

9) Mobile App 
Visit Korea Mobile App ada banyak info tempat menarik, mudahkan buat itineari.

10) Subway App 
Wajib download apps Jihachul. Ini adalah apps untuk subway di Korea. Sangat senang guna dan mudahkan masa rancang itineari.

p/s : Post ini dah berkurun dalam draf.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...