Thursday, 26 February 2015

Review Laemthong Hotel Hatyai Thailand

Harga : RM 25/ night

Lokasi : Betul-betul tepi jalan raya. Senang jumpa.

Ini hotel pertama kami sepanjang perjalanan di Thailand. Laemthong Hotel nie memang style hotel la. Ada reception area, ada café dalam hotel. Ada lif.
p/s Kenapa hotel nie takde tingkat 2? (ke 3 tak ingat dah) Bukan nombor 4 ke diorang takut?

Apa yang best

1. Harga murah. 
Satu bilik dengan queen bed, ada tv,aircond,private toilet, dengan wifi sekali.

2. Lokasi senang jumpa.
Tepi jalan je. Kami naik teksi ke sini. Tak jauh dari situ ada money changer. Jalan-jalan la survey harga.

3. Water dispenser sejukk bak hang
Oh, ada water dispenser sejuk kat tingkat 4. Ada small reception juga kat level 4. Hot water amek kat café bawah guna termos yang kat setiap bilik ada.

4. Besar
Bilik air besar. Ada almari. Vanity cermin besar. Ruang dalam bilik pun besar. Semuanya besar la senang cerita. Kami berenam breakfast dalam satu bilik sesame ok je.

5. Toilet ammenities 
Towel dan sabun kecik disediakan. Sabun kecil dan syampu kecil dalam plastik ni agak nostalgia disitu.

6. Lif
Siapa sangka hotel buruk ni ada lif yang masih berfungsikan. Ha, masuk lif nanti bila pandang depan terus tundukkan pandangan ok. Akak dah pesan ni.

Apa yang kurang best

1.Style lama. 
Serious lama. Macam zaman P.Ramlee tuu..Semuanya dari katil,almari, cermin ( feeling Saloma seketika ).

2. Hotel lama macam run down sikit dan mungkin tak dibersihkan selalu, ada habuk katanya.

3. Bising rempit.
Tepi jalan pun masalah jugak. Ingat kat Malaysia je ada mat rempit, kat Hatyai pun ada. Malam-malam boleh diorang press moto lelaju nak racing kat jalan depan hotel nie. Sabo je la. Tapi dah penat tu, tertidur je aku. Lagipun bukannya hotel boleh buat apa-apa kan.

4. Charging port satu.
Lubang nak cucuk charger ada satu je. Kalau nak charging phone, tak dapat la tengok sinetron Siam.

In short, disebabkan hotel ini penuhi kriteria penting aku iaitu murah,selesa yang lain tu aku tak kesah pun. Dah nak murah, memang ada la kurangnya kan. Lagipun stay satu malam je.

PS: GAMBAR BELUM DAPAT RETRIEVE LAGI. DAPAT NANTI AKU UPDATE YE. TQ!

Book Laemthong Hotel di sini. atau boleh search hotel lain sekitar Hatyai dalam Agoda atau booking.com


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...