Wednesday, 18 March 2015

Mengembara dengan travel reality show



Apa yang kita boleh buat kalau baru balik travel dan next travel adalah berbulan lamanya lagi?
Kita boleh isi masa dengan baca blog travel berkaitan atau macam aku, tengok rancangan travel.
At least boleh mengembara walaupun hanya depan TV atau Youtube.

Sekarang aku tengah tengok travel realiti show Korea bertajuk Granpas Over Flower. Konsep rancangan nie menarik sebab 1) main cast adalah Atuk-Atuk yang dibawa ke luar negara secara backpacking 2) cast kena rancang semuanya sendiri.

Selain dapat tengok diorang mengembara dengan macam-macam gelagat orang tua, realiti apa yang berlaku bila kita travel pun boleh nampak. Contohnya bila sesat walaupun jarak sebenar sangat la dekat, bila lapar dan penat boleh sesat nak cari tempat makan, bengang dengan travelmate tapi tak lama lepas tu settle dan macam-macam lagi la.

Konsep nie sangat mendapat sambutan dengan Granpas Over Flower ada 3 season. Ada jugak remake and spin off dibuat dari rancangan nie. Jadi, bagi sesiapa yang nak tengok macam mana travel sebelum sampai ke negara tersebut, boleh la usha rancangan nie.

Granpas Over Flower S1 - Europe


Granpas Over Flower S 2 - Taiwan


Granpas Over Flower S 3 - Spain



(Coming) Grandpas Over Flower S 4 -Greece
Noonas Over Flower - Croatia



Youth Over Flower - Peru


Youth Over Flower - Laos


[p/s : Kalau jumpa video subbed akan letak kat sini]

Grandpas Over Flower English Subbed kat sini -->
Season 1 & Season 2 Dailymotion
Soompi
Mineememe

Noonas Over Flower ( Croatia) English Subbed kat sini -->http://noonasoverflower.blogspot.com/

Youth Over Flower (Laos) English Subbed kat sini -->https://ggotbodachungchoon.wordpress.com/

Selamat menonton dan dapatkan inspirasi untuk next travel!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...